Trawell Med - Health Wellness Travel Company

Abdominoplastika (Tummy Tuck)

Abdominoplastika (Tummy Tuck)

last update04.07.2022
Trawell

Një palosje barku, ose abdominoplastika, heq dhjamin e tepërt dhe lëkurën e varur dhe zakonisht preferohet pas lindjes, pas humbjes së peshës ose për shkak të lëkurës së varur për arsye të lidhura me faktorët gjenetik. 

Në shumicën e rasteve, rikrijohen edhe muskujt e dobësuar ose të ndarë, kështu që profili i barkut duket më i lëmuar dhe më i fortë. Shumë pacientë përpiqen të kenë një bark të sheshtë dhe të tonifikuar mirë përmes ushtrimeve dhe dietës, por këto metoda mund të mos ju çojnë në arritjen e qëllimeve të dëshiruara. Ne vërejmë se edhe pacientët me peshë mesatare dhe përmasa trupore normale kanë një bark që del jashtë ose varet. Edhe këta  i nënshtrohen operacionit të barkut.  

Këto janë shkaqet më të zakonshme të aplikimit të abdominoplastikës:

  • Pas shtatzënisë
  • Për arsye plakjeje
  • Luhatje të konsiderueshme në peshë
  • Trashëgimia
  • Para operacionit
  • Është e rëndësishme të përmendet se operacioni i barkut është një procedurë shumë e individualizuar dhe duhet të konsiderohet mirë. Ajo duhet të preferohet vetëm për të përmbushur dëshirat dhe idealet tuaja, jo për realizuar ndikimet e jashtme apo idealet e të tjerëve.

Abdominoplastika rekomandohet kur...

ju jeni një gjendje të shëndetshme fizike

me një peshë të qëndrueshme

keni pritshmëri realiste në lidhje me operacionin

nuk pini duhan

Megjithëse rezultatet e një procedure abdominoplastike janë teknikisht të përhershme, rezultati pozitiv i arritur mund të zvogëlohet shumë nga luhatjet e konsiderueshme në peshën tuaj. Për këtë arsye, individët që planifikojnë humbje të konsiderueshme në peshë ose gratë që konsiderojnë një shtatzëni të ardhshme, këshillohen shpesh të shtyjnë operacionin e abdominoplastikës.

Çfarë nuk duhet të prisni nga ky operacion i barkut:

Një operacion barku nuk zëvendëson  humbjen e peshës ose një program të përshtatshëm ushtrimesh. Nëpërmjet operacioneve të barkut nuk mund të korrigjojmë shenjat e tërheqjes, por i heqim ato, nëse ato ndodhen në zonat e lëkurës së tepërt. Këto zona janë përgjithësisht zonat e trajtuara poshtë kërthizës.

Si procedojmë gjatë operacioneve të barkut?

Hapi 1 - Anestezia

Gjatë operacionit abdominoplastik administrohen medikamente anastezike që ju japin komoditet gjatë ndërhyrjes Këto përfshijnë qetësim intravenoz dhe anestezi të përgjithshme. Mjeku juaj do t'ju rekomandojë zgjedhjen më të mirë për ju.  

Hapi 2 – Prerja

Një procedurë e plotë e barkut kërkon një prerje të orientuar horizontalisht në zonën midis vijës së qimeve dhe kërthizës. Forma dhe gjatësia e prerjes do të përcaktohet nga shkalla e korrigjimeve të kërkuara.

Gjatë kësaj prerje, riparohen dhe qepen muskujt e dobësuar të barkut ndërsa yndyra, indet dhe lëkura e tepërt hiqen. 

Një prerje e dytë rreth kërthizës mund të jetë e nevojshme për të hequr lëkurën e tepërt në pjesën e sipërme të barkut.

Hapi 3 – Mbyllja e prerjeve

Prerja e lëkurës mbyllet me qepje, ngjitëse lëkure, shirita ose kapës.

Rigjenerimi

Pas operacionit tuaj, mund të aplikohen fasha në zonat e prerjes dhe trupi juaj do të mbështillet me fashë elastike ose me një veshje kompresionuese për të minimizuar ënjtjen dhe për të suportuar barkun tuaj gjatë procesit të shërimit.

Për më tepër, një tub i vogël dhe i hollë mund të vendoset përkohësisht nën lëkurë për të kulluar gjakun ose lëngun e tepërt që mund të mblidhet dhe për të minimizuar ënjtjen pas operacionit.

Rezultati përfundimtar

Procedura e abdominoplastikës do të rezultojë në një kontur abdominal më të sheshtë dhe më të fortë që është më proporcional me llojin e trupit dhe peshën tuaj.

Rezultatet përfundimtare mund të shoqërohen me errësime fillimisht nga ënjtja dhe me paaftësinë juaj për të qëndruar plotësisht në këmbë derisa të përfundojë procesi i shërimit të brendshëm.

Brenda një deri në dy javëve ju do të mund të qëndroni drejt dhe të rifilloni aktivitetet tuaja të përditshme me trupin tuaj tanimë më të dobët dhe më të tërhequr.

Hair Transplant
20 plus years of experience Explore more
Cosmetic dentistry
Everything you need for your teeth Explore more
Treatments for Obesity
Regain your healthy body Explore more
Plastic Surgery
Immerse yourself in Trawell expertise Explore more

Merrni një ofertë falas

Filloni udhëtimin tuaj drejt një transformimi dhe pushimi të suksesshëm

Kam lexuar dhe jam dakord me Ligji për Mbrojtjen e të Dhënave Personale *